Плевнелиев: За успех трябва добро образование

Президентът съветва младите предприемачи

Трябва да превърнем доброто образование в продукти, проекти, а защо не и в печалби. Това каза президентът Росен Плевнелиев при откриването на Младежки бизнес форум "Изгряващи звезди".

"Всички знаем, че доброто образование и предприемачеството са в основата на успеха. Със стратегията за развитие на страната до 2020 г. искаме да вземем посоката на доброто образование и реализирането на иновациите и идеите тук в България", коментира президентът. Според него за да успеят младите хората трябва да се научат да се борят в тежа среда и за това е необходима подготовка, но и възможност за реализация на идеите.

Президентът е категоричен, че младите хора в България могат да бъдат иновативни и предприемчиви, и доказателство за това са всички младежи, които представят своите идеи и проекти в Интер Експо център в столицата. Плевнелиев обясни на учениците и студентите, че са длъжни да опитат, защото днес светът им предлага много възможности да представят своите проекти и тяхната идея може само за секунди да достигне до онези 4 милиарда жители на тази планета, които имат достъп до интернет. Президентът разчита много и на бъдещите добри резултати на "София Тех Парк".

"Важно е да опиташ. Има риск. Със сигурност някой може да се провали, но дори и провалите и неуспехите ни правят по-мъдри и по-опитни, а най-големият риск е да не опиташ", обърна се Росен Плевнелиев към присъстващите предприемчиви младежи.

С младежкия бизнес форум "Изгряващи звезди" приключва целогодишната програма "Учебна компания" на Джуниър Ачийвмънт-България за ученици и студенти, която се провежда в 15 университета и над 200 училища в страната.

Коментари: 0