Попов: Народът ни не е загрижен за екологичните проблеми

Няма демокрация без ясна информация, отбеляза служебният екоминистър

96 ~ 1 мин. четене

Екологичната обстановка в България е сложна и проблематична. Българите обаче не са достатъчно загрижени за екологичните си проблеми. Това заяви пред журналисти в Стара Загора министърът на околната среда и водите в служебния кабинет Юлиян Попов, цитиран от БТА.

„Няма демокрация без ясна информация“, посочи министърът по повод предстоящия референдум в Стара Загора, на който жителите от общината ще дадат своя вот за съществуването на военния полигон край с. Змейово. Според него полигонът не е източник  за обгазяванията на града на региона, но гражданското допитване е демократична практика.

„В понеделник започва работата комисия, която ще даде официално разрешение за работата на сероочистващите инсталации на V и VI блок на ТЕЦ „Марица-изток 2“. Съоръженията успешно са преминали през тестовите изпитания“, уточни екоминистърът.

Юлиян Попов бе гост на Еко събитието „Млад и зелен“, където връчи награди на победителите. В рамките на еко инициативата на Младежка Банка Стара Загора се проведе състезание между училищата в общината и бяха събрани над 2200 кг. отпадъци.

Подкрепи Economic.bg