"Правителството е лично на Доган"

Мехмед Дикме, земеделски министър в правителството на Симеон Сакскобургготски от квотата на ДПС

3689 ~ 2 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

"Правителството е лично на Доган, партията няма нов лидер"

Това каза пред Дарик радио Мехмед Дикме, земеделски министър в правителството на Симеон Сакскобургготски от квотата на ДПС.

Протестиращите да направят разграничение между ДПС и турците, защото голяма част от мюсюлманите в България подкрепят протестите срещу политическата система и правителството. За това призова в интервю за Дарик бившият земеделски министър в правителството на Симеон Сакскобургготски Мехмед Дикме. Той се обърна към всички недоволни българи да не допускат провокатори, които да насаждат етническо напрежение и етническа омраза.

Според Дикме не е нужно да се гадае кой управлява страната, защото това бил Ахмед Доган. "Искам да призова всички протестиращи, които протестират срещу ДПС и срещу турците. Нека да направят разграничение между ДПС и турците, това не е едно и също нещо. Моето семейство също е на протестите, на протестите има стотици турски семейства, помашки семейства, мюсюлмани. Бъдете сигурни, че 99% от турците в България 99% подкрепят протестите в страната", заяви Дикме.

"Сергей Станишев каза откровено на кого е правителството. Правителството не е на ДПС, правителството е на Ахмед Доган лично. И ако някой си мисли, че лидерът на ДПС е друг, той много се лъже", коментира още той. "ДПС няма нов председател, ДПС има нов изпълнителен директор. Решенията не се взимат от централен орган. Те се взимат еднолично от един човек, който си седи в Бояна и си пие уискито", допълни Дикме.

„Когато мина конференцията и имаше смяна на председателя, на следващия ден се обадих на един от основателите на Движението за права и свободи, за да му честитя новия лидер след толкова години. Той какво ми отговори: "Мехмед, ти се занимаваш с бизнес, нека да не бъркаме понятията. Нашата партия се превърна в търговско дружество. Досега собственика на акциите и изпълнителния директор беше един и същ, сега единственото нещо, което стана, е, че се назначи нов изпълнителен директор, но собственикът на акциите си остава същото лице", сподели бившият министър.

Коментари: 0