Правителството може да издържи, ако не прави много глупости

Оставката на Христо Бисеров е повод за сериозни размисли в управляващото мнозинство, категоричен е Румен Петков

196 ~ 1 мин. четене
Автор: Атанас Христов

Правителството има голям шанс да издържи, ако не прави много глупости. Това каза в ефира на Нова телевизия Румен Петков, бивш вътрешен министър депутат от БСП и настоящ председател на партията в Плевен.

Той коментира и подадената късно снощи оставка на Христо Бисеров като зам.-председател на ДПС и на Народното събрание. "Оставката на Христо Бисеров е повод за сериозни размисли в управляващото мнозинство. Той не е импровизатор. За да се стигне до това решение, което е изключително тежко, причината явно е непреодолима", каза Румен Петков.

"Не мисля, че някога сме имали интерес някой да чисти имиджа ни. Това беше петно за партията. Тези неща ще ни се напомнят", коментира шефът на БСП в Плевен казуса "Хохегер".

Румен Петков изрази и несъгласието си с назначенията на някои от министрите. "Аз питам кой предложи министъра на културата, кой предложи министъра на спорта? Не зная кой ги предложи. Спортният министър разпореди на всички федерации за бързи отчети. На всяко тримесечие се правят отчети. Ако човек иска от федерациите с изтънели бюджети да правят отчети събота и неделя означава, че ги мрази. Оставам с впечатлението, че правителството е учебна площадка", добави Петков.

"Никой няма право да възпрепятства протестите. Но когато излизат извън определена рамка и възпрепятстват нормалния процес и работа е неприемливо", каза още Румен Петков.

Подкрепи Economic.bg