Премиерът потвърди очакваните съкращения на 40 хил. чиновници

За следващата година кабинетът подготвя съкращаване на бюджетните разходи за издръжка на чиновници и канцеларии, обяви Пламен Орешарски

112 ~ 1 мин. четене
Автор: Атанас Христов

След разпространеното вчера в медийното пространство писмо от Министерство на финансите за готвените 10% съкращения на държавни служители, днес министър-председателят Пламен Орешарски потвърди за обмисляното редуциране на чиновническия апарат на държавата. "В момента върви дискусия по бюджетната процедура и тези въпроси се обсъждат", обясни в Разград Орешарски след среща с областния управител и кметове от региона, предаде Kmeta.bg.

Както Economic.bg вчера писа, финансовият министър Петър Чобанов е изпратил писмо до колегите си, от което стана ясно, че във връзка с изготвянето на бюджета за 2014 г. финансовият министър иска разчетите да се направят при 10% съкращение на числеността на персонала. Това са около и малко над 40 хил. души.

"За следващата година кабинетът подготвя съкращаване на бюджетните разходи за издръжка на чиновници и канцеларии. Предвиждаме с 10% свиване на разходите за бюджетна издръжка", потвърди Пламен Орешарски.

В Разград премиерът дойде заедно с министъра на труда и социалната политика Хасан Адемов и заместник-министъра на културата Велислава Кръстева. Пред представителите на местната власт министър-председателят изтъкна, че именно кметовете са най-близо до гражданите и домакинствата и техният поглед върху проблемите е много важен. "От кабинетите в столицата трудно се виждат нещата така, както изглеждат", обясни Орешарски.

Подкрепи Economic.bg