Президентът да бойкотира Сочи, а кметът на Бургас - наградата от Путин

Надеждите на народа на Украйна за Европа бяха разстреляни на площада, гласи призивът към Росен Плевнелиев

Протестна мрежа и Реформаторски блок с призив:

144 ~ 1 мин. четене
Автор: Николай Марченко

Протестна мрежа призова президента Росен Плевнелиев да бойкотира Сочи, съобщи антиправителствената информационна служба Noresharski. “Г-н Президент, Протестна мрежа Ви призовава да бойкотирате закриването на олимпийските игри в Сочи”, започва обръщението.

Протестиращите в София обясняват призива си с кръвопролитията, допуснати от властите в Киев, известни с подкрепата си от страна на Москва: „Пред очите на целия свят президентът Янукович потопи в кръв съпротивата на украинския народ срещу руския неоимпериализъм”.

“Надеждите на Украйна за европейско бъдеще бяха разстреляни. На площада. Поради отказа на една горда нация да коленичи пред Путин”, обръщат се протестиращите към държавния ни глава. „Г-н Президент, отговорът на избиването на хора може да бъде само един. И еднозначен”, гласи още отвореното писмо.

Реформаторският блок пък призова призова кмета на Бургас Димитър Николов да откаже наградата от Владимир Путин заради събитията в Киев.

По-рано днес стана ясно, че Николов ще бъде награден от Русия за големия му принос за „укрепването и развитието на руско-българските отношения”.

Очаква се церемонията по връчването на наградата да е в руското посолство в София. „Радвам се, че имам възможност да помагам на хората и по този начин да останат с добро впечатление за българското гостоприемство, което е най-важното за мен", коментира Николов сутринта.

От неделя, когато се проведе конгреса на ГЕРБ, Димитър Николов е зам.-председател на партията, но пресслужбата му не желае да коментира и дава достъп до наградения.

Подкрепи Economic.bg