Приходите на Intel се повишиха с 5% до 12.5 млрд. долара

Нетната печалба е 3 млрд. долара

80 ~ 1 мин. четене
Автор: Атанас Христов

Най-големият производител на чипове - американската Intel Corporation, отчете 13.5 млрд. долара приходи през третото тримесечие, което е с 5% повече спрямо април-юни 2013 г. На годишна база през третото тримесечие не е отчетена промяна в приходите.

Печалбата от основна дейност е 3.5 млрд. долара, а нетният положителен резултат е 3 млрд. долара. Повишението на тримесечна база е съответно 29 и 48%, става ясно от съобщение на базираната в Санта Клара, Калифорния технологична корпорация. Печалбата на акция е 58 цента през третото тримесечие, а през второто беше 39 цента.

"Третото тримесечие премина според очакванията, със скромен ръст в тежка среда", коментира главният изпълнителен директор на Intel Браян Крзанич. "Изпълняваме нашата стратегия да предлагаме все по-широко и разнообразно портфолио от продукти, което обхваща ключови сегменти на растеж, операционни системи и форм фактори. От август досега представихме над 40 нови продукта за пазарните сегменти от Internet-of-Things, до центровете за данни, с нарастващ фокус върху ултра-мобилните устройства и системите 2-в-1", добавя шефът на Intel.

Очакванията на компанията са през последната четвърт на годината приходите и да са в размер на 13.7 млрд. долара, +/-500 млн. долара.

Подкрепи Economic.bg