Приходите на "Юрий Гагарин" продължиха спада и през август

За осемте месеца оборотът се повишава с над 7%

60 ~ 1 мин. четене

Пловдивското предприятия "Юрий Гагарин" АД продължа да отчита по-ниски при през отделните месеци на тази година спрямо същите на миналата. Това показва последния отчет на производителя на опаковки и етикети от картон и хартия за цигарената, хранителната и козметичната промишленост, представен пред инвеститорите на БФБ.

След като през юни и юли оборотът намаляваше, тенденцията продължи и през август тази година. През миналия месец общите приходи на компанията се свиват с 11,9% до 4,16 млн. лв. Спадът обаче чувствително се забавя, тъй като през юли понижението на годишна база достигна 21,6%. През юни спадът беше 7,9%.

С натрупване - през първите осем месеца на 2012 г. оборотът на "Юрий Гагарин" нараства със 7,3% до 32,5 млн. лв. Постъпленията от производство на филтри и гилзи се повишават с 80,3% до 11,35 млн. лв., но приходите от продадени опаковки от картон и хартия намаляват. Понижението е 11,9% на годишна база до 21,1 млн. лв. в края на август 2012 г.

В края на юни депутатите приеха изменения в Закона за тютюна, с които бяха забранени производството и продажбата на заготовки за цигари с филтър.

Подкрепи Economic.bg