Продават имение на Капоне в Маями за $8.5 млн.

Ал Капоне умира в тази вила през 1947 г. на 48-годишна възраст

480 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

Вила на легендарният американски гангстер Ал Капоне се продава в Маями бийч, щата Флорида за сумата от 8.5 млн. щатски долара. Вилата е била построена през 1922 г. и се намира на престижния остров Палми Айлънд. Купена е от Ал Капоне през 1928 г. за 40 хил. долара, предадоха световните медии.

Площта на имението, обявено за продан, е 930 кв. метра. То разполага със седем спални и бани. Интериорът на снежнобялата вила в испански стил е гипсови мазилки, украсени със злато. Вилата разполага със собствено пристанище и огромен плувен басейн и къща за гости.

Ал Капоне умира в тази къща през 1947 г. на 48-годишна възраст, когато се завръща от известния затвор Алкатраз, където прекарва 4.5 години. След смъртта му вилата остава собственост на роднини до 1970 г., когато е била купена от Хенри Морисън, пилот на авиокомпания „Делта“.

Сегашният собственик на имението е дружеството, контролирано от нюйоркския финансист Антъни Панебианко, което е придобило вилата преди половин година за 7.4 млн. долара.

Ал Капоне е гангстер, известен със своята бруталност. През 1929 г. той организира във Флорида „клането в деня на Свети Валентин“, когато премахва седем от най-страшните си съперници в Чикаго. Интересен факт е, че по –късно той попада в затвора не за организиране на незаконна търговия с алкохол и разправа с членове на други банди, а за укриване на данъци.

Подкрепи Economic.bg