Продават имението на Версаче на търг

Къщата, изградена през 1930 г. по подобие на италианско палацо от ХVI век и известна с името "Каса Казуарина", беше предложена за продан през юни миналата година за сумата от 125 милиона долара

Имението в щата Флорида, на стълбите на която беше прострелян световноизвестният дизайнер Джани Версаче, се продава на търг, насрочен за 17 септември.

„Удоволствие е да имаме възможността да ръководим продажбата на този уникален имот“, заяви Ламар Фишер, президент и главен изпълнителен директор на Fisher Company, която организира търга. Според него имотътби привлякъл интерес от цял свят.

Къщата, изградена през 1930 г. по подобие на италианско палацо от ХVI век и известна с името "Каса Казуарина", беше предложена за продан през юни миналата година за сумата от 125 милиона долара.

Версаче е купил вилата през 1992 г. и е изхарчил 33 милиона долара за ремонт, разширение и обзавеждане. В дома има 10 спални и 11 бани.  Интериорът на дома е украсен с изискани фрески, мозайки и витражи.

През 2000 г. вилата на Версаче беше купена от американския телекомуникационен магнат Питър Лофтин. След няколко години обаче той я превърна в хотел.

50-годишният Версаче беше убит на прага на дома си на 15 юли 1997 г.  Единственият заподозрян се самоуби в разгара на операцията по залавянето му.  Следствието така и не успя да установи мотивите за това престъпление.

Коментари: 0