Продължават с рисуването на ел. табла

Срокът за подаване на предложения за проект по конкурса „Инвестираме в България” е 30-ти август 2012 г.

8250 ~ 1 мин. четене

Конкурс за участие в проекта „Инвестираме в България” се организира от ЧЕЗ и Галерията за модерно изкуство в София, съобщиха от дружеството. Целта е да се подобри и освежи градската среда в няколко  български града. На този етап инициативата ще обхване град София.

Конкурсът е насочен към художници и street art артисти, които биха искали да преобразят електроразпределителните табла на централна градска улица в произведения на изкуството. След емблематичните градски артерии „Шишман” и „Г. С. Раковска”, предстои да бъде изрисувана и друга централна  улица – „Граф Игнатиев”.

Срокът за подаване на предложенията за работен проект по конкурса „Инвестираме в България” е от  31-ви юли 2012 до 30-ти август 2012 г.

Всеки артист с одобрен и реализиран проект, ще получи възможността да участва в групова изложба в Галерията за модерно изкуство, която ще представи всички изрисувани ел. табла, а най-добрите идеи ще бъдат претворени на платно в по-голям мащаб.

Проектът „Инвестираме в България” акцентира върху подобряване вида на съоръжения като ревизионните табла като част от процеса по подобряване на средата на живот в големите градове. Специално изрисуването на таблата носи и друг важен мотив – необходимостта от отговорно отношение към тези съоръжения не само от страна на енергийната компания, която така или иначе отговаря за тях, но и от страна на гражданите. 

Подкрепи Economic.bg