Протестиращите обмислят тридневна блокада на НС

Традиционното сутрешно кафе пред парламента ще се превърне в "работен ден" с изнесени работни места

Автор: Божидара Иванова

Нова стратегия от стана на протестиращите, която предвижда  тридневна блокада на парламента влиза в сила от днес. Решението без взето от протестиращите  по време на  вчерашния многолюден протест в столицата. Недоволните граждани подкрепиха единодушно новата стратегия за недоволство срещу управляващите.

Блокада се очаква да продължи и по време на редовното заседание днес на правителството е сградата на Министерски съвет (МС). Във социалната мрежа „Фейсбук“ инициативата за окупация на Народното събрание (НС) бе подкрепена.

Днес се очаква традиционното пиене на сутрешно кафе пред парламента да прерасне в  целодневна блокада с изнесени работни места. В акцията ще се включат хора от различни свободни професии, които ще донесат преносимите си компютри и таблети от офисите пред сградата на НС.    

Протестното шествие във вторник вечерта достигна близо километър, а участниците в него взеха единодушно решение да не стигат до „Цариградско шосе“, а последната им спирка да е НС, което ще облекчи хиляди  живеещи в източните квартали на София.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                  

Коментари: 0