Протестът срещу сметките за ток прерасна в сблъсък с полицията

Недоволството доведе до блокиране на ключови кръстовища в София

Снимка: БГНЕС

116 ~ 1 мин. четене

Хилядите протестиращи, които и тази вечер се събраха в центъра на София, за да изразят недоволството си от високите сметки за ток, влязоха в схватка с полицията. Недоволните блокираха ключови централни булеварди в столицата, като малко преди бяха окупирали задния вход на Народното събрание.

Към Парламента полетяха камъни, домати и яйца. До сблъсъци с жандармерията се стигна, след като полицията се опита да спре щурма на Народното събрание. Полицията изтласка хората към градинката на Художествената академия. От своя страна протестиращите скандираха "еничари" и замеряха полицаите с дребни предмети.

Множеството скандираше "мафия", "Дянков си отиде, Бойко е на ред", "Българи юнаци", "Всеки ден ще е така до победата". Протестиращите са от всички възрасти, но младите преобладават.

Протестът тръгна от Орлов мост и блокира движението. Общината не даде разрешение за провеждането на митинг там, но бунтарите слязоха на пътното платно и тръгнаха към парламента. По пътя до Народното събрание шествието увлече още хора.

Подкрепи Economic.bg