Проверяват дирекцията по земеделие в Монтана

Причината е конфликта между арендаторите в района

7104 ~ 1 мин. четене

Комплексна проверка на цялата дейност на областна дирекция „Земеделие“ в Монтана е разпоредена със заповед на министъра на земеделието Мирослав Найденов.

От Министерство на земеделието и храните съобщиха, че при тях не е подаван писмен сигнал от арендатора Светослав Илчовски във връзка със спора за ползването на земя в село Стубел и министър Найденов никога не е разговарял с него по този въпрос. Коментарът на министъра по повод конфликта между арендаторите в селото, че „това са балкански нрави“ е направен в отговор на журналистически въпрос по време на откриването на жътвата на 6 юли в село Сталийска махала, Монтанско. Тогава той е коментирал още, че по никакъв начин не може да бъде оправдана саморазправата между арендатори и изразил надежда, че сезираните компетентни органи ще си свършат своевременно работата.

За спора са били информирани ресорният зам.-министър Светлана Боянова и директора на Главна дирекция „Земеделие“ Николай Маринов, които са разпоредили случая да бъде проверен и разрешен съобразно изискванията на закона.

Подкрепи Economic.bg