Пускат директeн полет София-Скопие през май

Авиолинията ще бъде с четири спирки - Тирана, Скопие, София и Бургас

4220 ~ 1 мин. четене
Автор: Димитър Вучев

През май ще бъде пусната директна авиолиния между Македония и България. Това заяви македонският посланик у нас Благой Хаджийски по време на бизнес форум, събрал високопоставени държавни и бизнес лица от Македония, Румъния и България.

Авиолинията, която най-вероятно ще стартира през май, ще бъде с четири спирки - Тирана, Скопие, София и Бургас. „Линията се изгражда въз основа на силния интерес, който има от всички страни за увеличаване на туристическия обмен, като по отношение на туристите се планира и създаване на обща структура между български и македонски туроператори”, уточни Зоре Темелковски, председател на Македоно-бългаската търговска камара.

Посланик Хаджийски посочи, че след визитата на експремиера Бойко Борисов при македонския му колега Никола Груевски е даден нов старт на взаимоотношенията между двете страни, след който се е стигнало до подписването на 76 двустранни споразумения. "Това още веднъж подчертава, че страните ни са партньори както в икономически, така и в политически план", добави посланика.

Благой Хаджийски отбеляза, че усилията за подобряване на транспортните връзки между двете страни са видими, след като България обнови пътя от Благоевград до границата с Македония при Делчево.

Македонският посланик у нас заяви също, че в тези трудни времена на световна икономическа и европейска дългова криза държавите на Балканите не само, че е добре да развиват търговските и политическите си взаимоотношения, но те този път нямат друга алтернатива. 

Подкрепи Economic.bg