Пускат директна линия София-Дубай през октомври

Цените започват от 149 лв

Автор: Димитър Вучев

Най-голямата нискотарифна авиокомпания в Централна и Източна Европа – Wizz Air, обяви днес, че стартира новата си линия София-Дубай от 29 октомври. Полетите ще се извършват до Dubai World Central Airport три пъти седмично. Билетите по новата линия са вече в продажба и могат да бъдат веднага резервирани на сайта на компанията на цени, започващи от 149 лв.

От Wizz Air отбелязват, че ще бъдат първата нискотарифна авиокомпания в Европа, която лети до Дубай и превозва клиенти за Dubai World Central Airport.  „Много ми е приятно да обявя тази нова линия от София до Дубай. Тамошното летище ще е удобно за обслужване на повечето пазари в ОАЕ, особено за Абу Даби. Това е голяма новина за българския туризъм, както и за българските и европейски ваканционни туристи, които сега могат лесно да стигнат до един от най-динамично развиващите се региони в света с невероятни атракции за свободното време и всичко това на малка част от актуалните цени”, заяви Джон Стефенсон, изпълнителен вицепрезидент на Wizz Air.

По думите му, това е поредната стъпка, която Wizz Air прави, за да засили връзките на България с Изтока и Запада. „Ние ще продължаваме да предлагаме на клиентите много ниски цени, за да продължава България да лети”, отбеляза още Стефенсон.

Wizz Air е най-голямата нискотарифна авиокомпания в Централна и Източна Европа, която оперира с флот от 40 самолета Еърбъс А320. Компанията свързва 93 дестинации между 32 страни. Прогнозните данни за превоза на пътници за 2013 г. сочат, че 13.5 млн. души ще се възползват от услугите на компанията до края на годината. 

Коментари: 0