Пускат парното в София от утре

За 5 дни всички абонати ще бъдат с включено отопление. Няма да подадат топлина в сгради с празна инсталация

„Топлофикация София” започва поетапното пускане на отоплението в столицата от утре – 7 ноември 2012 г. Дългосрочната метеорологичната прогноза, предоставена на компанията официално от НИМХ към БАН, показва, че се очаква трайно застудяване. Така са изпълнени двете условия за стартирането на отоплителния сезон – наличието на средноденонощната температура на външния въздух под плюс 12 градуса в три последователни дни и дългосрочна прогноза за трайно застудяване.

В рамките на следващите 5 дни всички абонати на Топлофикация ще бъдат с включено отопление, като пускането на парното ще започне от детските заведения, училищата и болниците, след това в жилищните сгради във всички райони, а последни ще бъдат включени административните и стопански сгради.

До този момент по желание  е пуснато отоплението на 221 абонатни станции - 75 детски ясли и градини, 9 училища, 30 болнични и здравни заведения, 18 посолства, 59 административни сгради и стопански потребители и 37 жилищни сгради.

Абонатите още сега да отворят на максимална степен вентилите на радиаторите си, за да не се налага допълнително обезвъздушаване на отоплителните тела след подаване на топлина, посъветваха от Топлофикация София.

Всички ремонти по вътрешната отоплителна и топловодна инсталация трябва да приключат и да се запълнят източените инсталации.

Отоплението няма да бъде включено в сградите, в които вътрешната отоплителна инсталация не е запълнена, защото това означава, че  в някое жилище ремонтът все още не е приключил. Важно е, също така, клиентите да проверят електронните си уреди за дялово разпределение и ако дисплеят им е угаснал, незабавно да потърсят съдействие от обслужващата ги фирма – топлинен счетоводител,.

От компанията информират, че поради превключвания по топлопреносната мрежа заради началото на отоплителния сезон, е възможно да има временни колебания на топлоподаването в някои райони: в ж.к. Младост 4 и Бизнес парк София, ж.к. Красна поляна, ж.к. Западен парк, ж.к. Гевгелийски, както и в малка част от центъра на столицата между бул. Сливница, бул. Генерал Д. Николаев, бул. Евл. и Хр. Георгиеви, бул. Патриарх Евтимий, бул. Княз Ал. Дондуков и ул. Г. Раковски.

Коментари: 0