Пътят Кърджали-Комотини готов до три месеца

Надявам се, че ще бъде направено всичко възможно за улесняване на нормалното движение и за увеличаване на тонажа на превозните средства, особено предвид настъпващите великденски празници, заяви българският премиер Марин Райков

132 ~ 1 мин. четене

Изграждането на ГКПП „Маказа-Нимфея”, познато също като Кърджали-Комотини, ще бъде готово в рамките на следващите три месеца. За това гарантира гръцкият министър-председател Андонис Самарас пред българския си колега Марин Райков в телефонен разговор, проведен днес, оповестиха от правителствената пресслужба.

Двамата премиери обсъдиха също възникналите неотдавна проблеми с преминаването на български автомобили през ГКПП Златоград-Ксанти”. Райков изрази притеснението на българската страна от създалата се ситуация след безпроблемното функциониране на контролно-пропускателния пункт от откриването му преди три години.

Надявам се, че ще бъде направено всичко възможно за улесняване на нормалното движение и за увеличаване на тонажа на превозните средства, особено предвид настъпващите великденски празници и очакванията за повишен туристически поток”, подчерта българският министър-председател.

От своя страна, Андонис Самарас пое ангажимент да проучи проблема, за да бъде намерено максимално бързо решение. 

Подкрепи Economic.bg