Раздадоха годишните награди на БТТП

Първото място, сред стоте фирми с най-големи приходи за 2011 г., беше дадено на "Станчо Колев" ЕООД

Автор: Таня Киркова

Българската търговско-промишлена палата (БТТП) връчи редовните си годишни награди в присъствието на четирима министри. Първата награда от "ТОП 100" фирмите по печалба на база приходи за 2011 г. получи "Станчо Колев" ЕООД - гр. Габрово.

Компанията произвежда шоколадови изделия и търгува с 30 страни в цял свят. Собственикът на фирмата - Станчо Колев каза за www.economymagazine.bg, че този резултат се дължи на много добрия мениджърски екип.

Също на първо място беше класирана и "Голдън Уест Сийд България" ООД - с. Борисово, област Русе, която се занимава със създаване на нови сортове растения и хибриди.

Водещият производител на азотни минерални торове в България "Неохим"АД беше класиран на първо място сред 50 компании, според  ръста на приходите през 2011 г. и 2010 г.

Палатата излъчи фирми първенци за всеки от 6-те райониза планиране в страната. Компаниите са  с печалба и максимални приходи от продажби през 2011 г.

БТПП започва да класира фирмите през 1998 г. като от тогава досега палатата е събрала колекция от 5000 оригинални счетоводни отчета. На фирмите участващи в класацията се дължи 70-80% от БВП на страната.

Наградена беше и добивната компания "Аурубис България". Това е втората награда за фирмата през тази година, след като преди няколко дни изпълнителният директор Никола Треан получи приза "Мистър Икономика 2012" на списание "Икономика" в категория "Индустрия".

Коментари: 0