Разпределят ваучерите за ефирна цифрова телевизия

От днес започва транспортирането на ваучерите по региони и подготовката на графици за раздаването им на социално слабите граждани, които имат право на безплатен декодер

Георги Желязков Автор: Георги Желязков

От днес започва транспортирането на ваучерите по региони и подготовката на графици за раздаването им на социално слабите граждани, които имат право на безплатен декодер за приемането на цифрова ефирна телевизия. Раздаването е организирано съвместно от Министерството на транспорта, социалното министерство, Агенцията за социално подпомагане и "Български пощи".

Имащите право на такива ваучери ще бъдат уведомени за местата на получаване на документа от местните служби за социално подпомагане, където се получават енергийни помощи.

Първоначално ваучери ще бъдат предоставени на около 124 000 социално слаби българи от Северозападен район с административни центрове на области Видин, Враца, Ловеч, Монтана, Плевен; Свероизточен район с центрове Варна, Добрич, Търговище и Шумен; Южен централен район с центрове Кърджали, Пазарджик, Пловдив, Смолян, Хасково и в гр. София, обхващаща територията на Дирекция "Социално подпомагане" - "Оборище".

Коментари: 0