Рокади в БДЖ и „Български пощи“

Николай Найденов в борда на железниците, Станислав Дочев поема пощите

Рокади в БДЖ и „Български пощи“
404 ~ 1 мин. четене

Николай Найденов е включен в състава на Съвета на директорите на „Холдинг БДЖ“ ЕАД. Той заема мястото на Анелия Крушкова. Заповедта е издадена от служебния министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията Николина Ангелкова, съобщиха късно снощи от пресцентъра на ведомството.

Николай Найденов е юрист, като последователно е работил в Министерството на правосъдието, Министерството на вътрешните работи и „Информационно обслужване“ АД. В периода 2013 – 2014 г. е заместник-председател на борда на директорите на „Холдинг БДЖ“ ЕАД. Завършил е право в Академията на МВР. Има две магистратури – „Финансов и банков мениджмънт“, придобита в Института за следдипломна квалификация към УНСС и „Управление и развитие на човешките ресурси“ – в Нов български университет. Владее английски и руски език.

С друга заповед Ангелкова назначи за главен изпълнителен директор на „Български пощи” ЕАД Станислав Дочев. Той има дългогодишен опит в сферата на логистиката, а от 2010 г. работи в държавното дружество. Заемал е поста заместник-изпълнителен директор на Български пощи, а в периода 05.2012 – 02.2014 г. е директор на „Специализирано поделение“ EMS/BULPOST, което отговаря за куриерските услуги. Завършил е испанска филология в СУ „Св. Климент охридски“ и има придобита магистърска степен по външна търговия и право в Института за следдипломна квалификация към УНСС. Владее испански, английски и руски език.

Коментари: 0