Росен Русимов: НАП ми запорира сметките от завист

Росен Бъчваров: Ревизията почива на правно основание, не можем да твърдим, че е заради завист или другo психическо състояние

Автор: Атанас Христов

Тото юмилионерът от Перник Росен Русимов подозира, че завист е основната причина Националната агенция за приходите (НАП) да му запорира сметките. Тази теза той разви в интервю за bTV. Авоарите на мъжът, който грабна близо 5 млн. лв. от тотото бяха блокирани от данъчните заради течаща ревизия на фирма със задължения, която в момента се води собственост на безимотен ром. "Продадох фирмата без задължения. Дори година след като я продадох тя все още нямаше задължения. Всичко, което ми се случва в момента е заради печалбата ми от тотото. Както навсякъде, вероятно и в НАП има хора, които завиждат", коментира пернишкият тотомилионер.

Говорителят на НАП Росен Бъчваров категорично отрече завистта да е причина за запора. "Течащата в момента ревизия ще изясни дали физическото лице носи отговорност за задълженията на дружеството. Задължения има. Ревизията почива на правно основание, не можем да твърдим, че е заради завист или другo психическо състояние", каза Бъчваров. По думите му Росен Русимов не е единственият със запорирани сметки. "Законът позволява на физическо лице да му се запорират сметки и други авоари, които да послужат като обезпечение за плащане на данъчни задължения", разясни говорителят на НАП.

"Каквито и документи ще ми поискат от НАП ще им ги дам. Не знам какво е запорирано, защото всичко стана в петък", коментира Росен Русимов.

Коментари: 0