SG Експресбанк раздава 150 млн. фирмени кредити

Ще се отпускат инвестиционни и оборотни кредити без значение от сектора, в който работят предприятията

3869 ~ 1 мин. четене
Автор: Атанас Христов

Осмата по големина банка на българския пазар - Societe Generale Експресбанк ще раздава 150 млн. лв. кредити към българските фирмите през следващите три години. Средствата са от специална кредитна линия от Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР). Двете финансови институции днес подписаха споразумението, според което българското SG ще получи 75 млн. евро кредитна линия. Парите са по линия на програмата "Партньорство за растеж".

Допълнително са предвидени и 10 млн. евро под формата на заем за "Сожелиз" - дъщерната лизингова компания на банката.

"Дойде моментът да подкрепим тези инвеститори, които ще създават икономическия растеж и новите работни места в България", коментира Мария Русева, заместник главен изпълнителен директор на SG Експресбанк. Финансовата институция ще насочи усилия към кредитиране на малки и средни предприятия (МСП). "Малките е средни фирми са най-засегнатите от кризата и изискват подкрепа в момента", обясни Русева.

Финансовият директор на банката Славейко Славейков добави, че линията от 85 млн. евро ще се дава за инвестиционни и оборотни кредити без значение от сектора, в който работят предприятията. Мария Русева поясни, че заемите ще са конкурентни, атрактивни и гъвкави.

Подкрепи Economic.bg