Samsung представи два нови смартфона

Моделите Galaxy Star и Galaxy Pocket Neo са насочение към младото поколение

116 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

Южнокорейският гигант Samsung Electronics представи два нови смартфона с поддръжка на две SIM карти – Galaxy Star и Galaxy Pocket Neo, предаде PC World. Основната целева група на двете устройства е младото поколение.

Моделът Galaxy Pocket Neo разполага с 3-инчов дисплей, осигуряващ резолюция от 320х240 пиксела, едноядрен 850MHz процеосор и оперативна памет от 512MB. Включени са още батерия с мощност от 1200mAh, поддръжка на Bluetooth 4.0, Wi-Fi b/g/n, A-GPS със систематаGLONASS, акселерометър и цифров компас. Вграденият капацитет за съхранение на данни е 4GB, но може да се увеличи с microSD слот за карта. Размерите на смартфона са 104.9х58х11.99 мм., а теглото - 100 грама.

Другото устройство – Galaxy Star, разполага със същите характеристики с изключение на поддръжката за НSDPA иGPS. Моделът също така предлага и по-бърз процесор, работещ на 1GHz. 

Двата нови модела също така оперират с интерфейса TouchWiz, както и с платформата Android 4.1.2 OS. Подобреният интерфейс, наречен „Quick Panel and Widget”, позволява лесна смяна на двете карти от началния екран.

Анализатори отбелязват, че въпреки липсата на информация за продажната цена на устройствата, с оглед на техническите им характеристики можем да очакваме да са фокусирани към ниския ценови сегмент.

Подкрепи Economic.bg