Санкциите ще ударят като бумеранг по инициаторите

Посланикът на Русия Юрий Исаков в интервю за „Дарик“ относно санкциите на ЕС и САЩ

Мнение

Автор: Николай Марченко

Санкциите срещу Русия ще ударят като бумеранг и по тези, които ги инициират. Това заяви посланикът на Руската федерация в София Юрий Исаков, в интервю за предаването „Седмицата” на Дарик радио.

Той предупреди, че „Русия ще отговори на санкциите на Европейския съюз (ЕС)“. По думите му санкциите “като цяло са не само малко продуктивни, но и вредни, защото се връщат като бумеранг към тези, които ги инициират”.

Първо, не искам да кажа, че се радваме, когато ни налагат някакви санкции. Разбира се, това не е приятно. Но ние ще го преживеем. Второ, тези санкции ще ударят като бумеранг и по тези, които ги инициират - това е закон.

Тойприпомни, че само обемът на търговията РФ - ЕС миналата година наближил 500 млрд. долара. “Навярно разбирате, че при такъв обем на икономическото взаимодействие и икономическите връзки не може да разсъждаваме в плоскостта на това колко болезнени ще бъдат тези санкции за една страна и да се надяваме, че негативният ефект за другата страна ще бъде нулев”, каза Юрий Исаков.

Според руския дипломат в нашия свят, в “който всичко зависи едно от друго, нищо безболезнено не може да произлезе от това”. “Първият, който хвърля бумеранга от санкции, трябва да си спомни, че този бумеранг ще се върне и може много болезнено да го удари”, заплаши руският посланик. 

Коментари: 0