Семерджиев: Всеки в ДКЕВР може да бъде председател

Имам нужда от време да обмисля ставащото, каза подалият оставка шеф на енергийния регулатор

Снимка: БГНЕС

100 ~ 1 мин. четене
Автор: Таня Киркова

По начина, по който работи Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР), всеки един от седемте членове може да бъде председател. Това каза по време на днешното заседание председателят и в оставка Ангел Семерджиев, предаде репортер на Economymagazine.bg. Той обяви, че от утре няма да присъства на заседанията на Комисията.

"Трябва да се образоват потребителите и медиите да взимат все по-голямо участие. Към момента нямам друго становище по проблема с наредбите и правилата. Имам нужда от време да обмисля ставащото", бяха последните думи на Семерджиев като действащ председател на ДКЕВР.

Отстраняването на Ангел Семерджиев от поста беше поискано лично от премиера Бойко Борисов. Предложението за отстраняване ще бъде направено от Борисов Борисов на заседанието на Министерски съвет в сряда.

Официалната информация е, че искането е във връзка със забавянето и липсата на разработени и приети подзаконови административни актове, свързани с Третия енергиен либерализационен пакет, което стана причина Европейската комисия да сезира Съда на ЕС. Въпросните наредби се отнасят до правилата за регулиране на цените на електрическата енергия и природния газ, за лицензиране на дейностите в енергетиката и правила за достъп до газопреносната и газоразпределителната мрежи.

Подкрепи Economic.bg