Шестима инвеститори с интерес към „БДЖ-Товарни превози“

Днес документи за участие купиха трима кандидати, колкото бяха и инвеститорите купили тръжни книжа вчера

Георги Желязков Автор: Георги Желязков

До изтичането на крайния срок, общо шестима кандидати са закупили документи, с които да участват в приватизацията на "БДЖ - Товарни превози". Информацията беше потвърдена за Economymagazine от изпълнителния директор на "Холдинг-БДЖ" Йордан Недев. Според информацията дннес документи са купили трима кандидати.

Недев заяви, че единият от тримата нови кандидати е "Триа Рейлуей България" ЕООД, което е дъщерно дружество на испанската компания Ingenieria Y Tecnica Del Transporte Tria SA. Имената на другите двама купувачи не са известни, но те се представят от адвокатите Емил Иванов и Иглика Цветкова Мишева.

Вчера от Агенция за приватизация и следприватизационен контрол (АПСК) обявиха, че дотогава документи са били подадени от трима инвеститори. Две от компаниите са румънската Grup Feroviar Roman, чешката Advanced World Transport. Третият кандидат, който вчера закупи дукументи се представя от адвокат Петко Илчев и също не се знае името му.

Закупуването на тръжни книжа е първата стъпка в процеса на приватизацията. За да бъдат допуснати до пълната информация за "БДЖ - Товарни превози" кандидатите първо трябва да бъдат одобрени от АПСК. Следващата стъпка включва депозиране на 20 млн. евро.

Коментари: 0