Шуменската пивоварна поднови работа

Oт компанията отчитат, че зимната пауза е била използвана за извършване на цялостна диагностика, дейности по поддръжката и обучения

196 ~ 1 мин. четене

Пивоварната на Carlsberg България в Шумен възобновява работа, съобщават в комюнике до медиите от компанията.

След временното преустановяване на производството през зимния сезон в завода вече е започнало варенето и бутилирането на популярните марки бира – Шуменско Premium Malt, Шуменско Светло и Tuborg. От компанията изтъкват, че освен за българския пазар, пивоварната има готовност да осигури и продукция за износ.

“През зимните месеци не допуснахме недостиг на любимата на поколения българи бира на българския пазар. От друга страна се възползвахме максимално от възможността да направим прецизна диагностика, някои реконструкции, както и оптимизация на процесите в пивоварната. Сега производственият ни екип отново е готов да осигури висококачесвено Шуменско за потребителите”, категоричен е Габор Бекефи, изпълнителен директор на Carlsberg България.

Oт компанията отчитат, че зимната пауза е била използвана за извършване на цялостна диагностика, дейности по поддръжката и обучения. Очакванията са всичко това да допринесе за производството на висококачествено пиво и през 2013 г.

В отговор на очакванията в шуменския регион, първата продукция на пивоварната ще бъде доставена на местния пазар. Веднага след това ще започне и дистрибуцията за други части на страната. 

Подкрепи Economic.bg