Сидеров разследва своите опоненти чрез комисията си

"Най-важните" сигнали са срещу президента Росен Плевнелиев, бившия премиер Бойко Борисов, главния архитект на София Петър Диков, генералния директор на БНТ Вяра Анкова, директора на областната дирекция на МВР-Добрич Стефан Йончев, кмета на община "Ри

Георги Желязков Автор: Георги Желязков

В парламентарната Комисия за борба с корупцията и конфликт на интереси са постъпили 21 сигнала. Това обяви на първото й заседание председателят и лидер на "Атака" Волен Сидеров. Интересното е, че според него най-важните са срещу президента Росен Плевнелиев, бившия премиер Бойко Борисов, главния архитект на София Петър Диков, генералния директор на БНТ Вяра Анкова, директора на областната дирекция на МВР-Добрич Стефан Йончев, кмета на община "Рила" Георги Кабзималски и директора на телевизия СКАТ Валери Симеонов.

"Това означава, че ще пуснем до съответни държавни и общински органи искане за информация по съответните сигнали, както и до засегнатите лица, да дадат своите обяснения във връзка със сигналите и ако се наложи след това да бъдат повикани да дадат обяснения в Комисията", обясни Сидеров.

След като съобщи имената в "най-важните" сигнали, Сидеров помоли журналистите да напуснат заседанието на Комисията, тъй като "около обсъждането на подробности около тези сигнали има информация, която не може да бъде представена публично". Така не можа да стане ясно защо точно тези хора "са с приоритет".

Не е тайна обаче конфликта на Сидеров с президента Росен Плевнелиев. По време на първото заседание на Консултативния съвет за национална сигурност при президента, Сидеров обвини публично държавния глава, че е използвал офшорни компании в своя бизнес. Националистът е в открит конфликт и с Бойко Борисов, Вяра Анкова и Валери Симеонов.


Коментари: 0