Следят задръстванията по "Тракия" с камери

Заради ремонта на виадуктите на шофьорите бе предложен обходен маршрут

3596 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

Днес започват поставянето на камери на АМ ”Тракия”. Това съобщи министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева. Заради ремонта на виадуктите, на шофьорите бе предложен обходен маршрут. Камери на КАТ ще следят за превишената скорост на магистрала "Тракия" в участъка около 61 км. Това е мястото, където се образуват километричните колони от чакащи автомобили, заради ремонтните работи по виадукта.

„Вчера сложихме на 41-я километър съответните знаци за обходния път в посока към Бургас, а сега ще сложим и в посока към София. Но проблемът, който констатирахме е, че водачите на моторните превозни средства не спазват ограниченията”, посочи министър Терзиева.

Според нея поставянето на камери ”отпуши” процеса на преминава през този участък. Тя призова водачите да бъдат по-внимателни и търпеливи, докато се оправят виадуктите.  Десислава Терзиева, придружена от Лазар Лазаров, направи инспекция на строителството на магистрала ”Марица” в участъка край харманлийското село Поляново.

По думите на Терзиева, участъкът от Димитровград до Харманли ще бъде завършен до февруари месец следващата година, а четири месеца по-късно трябва да бъде построен и участъкът от Оризово до Димитровград.

Подкрепи Economic.bg