Смартфонът вика такси вместо нас

Първото българско приложение за услуга в таи сфера стартира през юли

Първото приложение за поръчка на такси, създадено от българска компания, ще се появи у нас през месец юли. То ще се казва TaxiMe (ТàксиМи) и ще предложи изключително иновативна услуга: бързо, лесно и безплатно поръчване на такси чрез мобилен телефон с Android или iPhone.

 TaxiMe (www.taxime.to) е създадено от българска компания, която ще стартира приложението първоначално в София. “Ще започнем със София, защото за момента тук са базирани основните ни партньори - големите таксиметрови компании, телекомите и корпоративния бизнес, както и защото според статистиката в София има най-много потребители на мобилни телефони с операционна система Android и iPhone, за които на практика е разработена услугата TaxiMe”, коментира Христо Чернев, Изпълнителен директор на TaxiMe. Стратегията на компанията за следващите три години включва експанзия в Югоизточна Европа, подкрепена от  български и международни инвеститори.

Приложението е разработено през последната една година. То е първото подобно приложение в България.

Поръчката на такси ще се осъществява бързо - само с две движения на пръста и мобилен телефон с Android или iPhone. Всеки потребител ще може да проследи на карта в приложението как поръчаното такси се движи към него във всеки един момент след поръчката.

Услугата ще се предоставя само от лицензирани такси компании и водачи, а свалянето на приложението ще е безплатно. 

Всеки потребител на приложението ще може да оценява водача на таксито, което е ползвал. По този начин такси услугата ще подобри качеството си, тъй като рейтинг системата ще дава преимущество на доказано най-добрите водачи.

Коментари: 0