Станфорд е най-добрият университет в САЩ

Харвард заема 8-мо място в тазгодишната класация на Forbes

Автор: Божидара Иванова

Станфорд заема челно място в тазгодишната класация на Forbes за най-добрите университети в света. Класацията е създадена на база на възвращаемостта на инвестициите и на развитието на студентите след завършване на университета. На второ място Forbes класира  Помона колидж на, като отбеляза, че двата университета изпъкват като колежи с високо ниво на задържане на студентите – около 98% и 99%, и средна годишна начална заплата за дипломиралите се 58 200 долара и 49 200 долара в Помона.

От изданието отбелязват, че висшето образование в Съединените щати претърпява много промени, но една от тези, които биват пропускани е „възходът на университетите по западното крайбрежие, които не са част от така наречената Айви лига”.

Интересен е фактът, че Харвард заема 8-мо място в класацията на Forbes. Третото място е за Принстън, следван от Йейлски университет и Колумбийски университет. В челната десятка се нареждат и Суортмор колидж, Военна академия на Съединените щати, Харвард, Уилямс колидж и Масачузетския технологичен университет.

Коментари: 0