Станишев: Няма да допуснем Борисов да се върне на власт

Ние сме тук, за да защитим и българската демокрация, защото днес демокрацията е под заплаха

156 ~ 2 мин. четене

"Ще държим котараците на Борисов далеч от държавното кебапче", заяви лидерът на БСП Сергей Станишев на митинга в подкрепа на правителството в столицата. "Днес всички ние, над 60 хиляди български граждани сме тук, на Орлов мост, защото сме водени от чувство на тревога за бъдещето на нашата страна, на нашата Родина. Всички сме тук, за да чуе цяла България нашата подкрепа за премиера Пламен Орешарски и неговото правителство.

Ние сме тук, за да защитим и българската демокрация, защото днес демокрацията е под заплаха. Вече 5 месеца минаха от парламентарните избори, преди тях ние, от БСП, обещахме промяна и обещахме да не допуснем Борисов отново на власт и изпълнихме това обещание.

"БСП имаме историческа вина пред българските турци - за възродителния процес и се извиняваме за това. Днес сме тук заедно с много други парти и организации, защото искаме да кажем - уважаваме всяко мнение, няма да допуснем шантаж и няма да допуснем мутрите да се върнат на власт. Няма да допуснем да продължат разграбването на България. Ще държим котараците на Борисов далеч от държавното кебапче. Искаме справедливост и ще постигнем социална отговорност на правителството", каза още той.

Лидерът на БСП отправи въпрос към множеството на Орлов мост дали ще допуснат Борисов на власт и гражданите му отговориха: "Не". "Няма да го допуснем. Всеки ден кабинетът работи за промяната, която хората поискаха - да се разграничат икономическите интереси от държавата, да помогнем на пенсионерите, на майките с деца, работим за това да има най-сетне икономическо развитие и работни места, да могат хората да живеят достойно", каза Станишев.

"Готови сме да водим диалог с всеки, ние чуваме различните мнения. Но искаме всички да чуят десетките хиляди хора, които са тук. За да може премиерът да осъществи нужните промени, ние трябва да му дадем подкрепа", отбеляза Станишев.

Лидерът на социалистите се обърна към симпатизантите на левицата с думите: "Няма да ви предадем. Няма да се изплашим. Няма да ни купят. Няма да ни пречупят. Защото каузата ни е голяма. Ще бъдем заедно, ще бъдем силни, ще бъдем диалогични и ще направим така, че България да бъде добър дом за всички наши съграждани".

Подкрепи Economic.bg