Станишев се зарече да опази Странджа

Ще се търсят категорични санкции срещу унищожаването на българската природа, добави лидерът на БСП

100 ~ 1 мин. четене

Приемам като моя кауза и като кауза на БСП да защитим българската природа в Странджа планина, заяви в Стара Загора лидерът на БСП Сергей Станишев по повод протестите на природозащитниците срещу градоустройствения план на Царево.  Коалицията от неправителствени организации и граждански групи "За да остане природа в България" се обърна към парламента, правителството, главен прокурор и омбудсман за бъдещето на природен парк "Странджа".

Станишев допълни, че ще бъдат изискани от всички институции, които имат отношение по общите устройствени планове, тяхно становище по проекта за общ устройствен план на община Царево. Лидерът на БСП обеща, че ще се търсят категорични санкции срещу унищожаването на българската природа.

Според еколози в приетия общ устройствен план е заложено в парк „Странджа” да бъдат построени сгради, които да поберат 75 хил. души.

Тази седмица в интервю за Economic.bg Борислав Сандов от партия „Зелените” заяви, че освобождаването на директора на "Странджа" е сигнал за застрояването на парка.

Коментари: 0