Ставаме врата на US фирми към Европа

Щатските компании, които инвестират у нас, ще имат предимството да се възползват от еврофондовете, без да са в ЕС, обясни Давид Вътс от Cammmeron MacKenna

България има реалният шанс да се превърне във врата към Европа и Азия за американските компании. Това обясни Давид Вътс от Cammmeron MacKenna.

България има предимствата да е с отлично географско положение, ниски данъци, стабилна банкова система. Страната е с вторият най-малък дълг в Европа – 16,8%, което я прави изключително атрактивна за инвеститорите, обясни той пред сиатълски бизнесмен.

Сред слабостите на страната са законодателната и правната система, лошата инфраструктура, застаряващото население и емигриращите младежи, както и корупцията.

Щатските компании, които инвестират у нас обаче ще имат предимството да се възползват от еврофондовете, без да са в ЕС, обясни Вътс. Той припомни, че България е в топ 10 на туристическите дестинации, като особено горещо препоръча спа, балнео и алтернативния туризъм. Той припомни и факта, че спокойно можете да карате ски сутринта и след час да сте на любимото голф игрище за освежаваща игра с бизнеспартньори. 

Наталия Малчева, специално за Агенция Икономика от САЩ

Коментари: 0