Ще стане ли WhatsApp собственост на Google?

В момента услугата е оценявана на около 1 млрд. долара

164 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

След провала на Google Talk и Google Wave, американският гигант Google възнамерява да придобие нашумялата платформа за изпращане на съобщения WhatsApp, пише американският технологичен портал Digital Trends. Услугата има десетки милиони потребители по различните краища на света.

По информация на Digital Trends, преговори по въпроса все още се водят, като единственият спорен момент все още е стойността. Собствениците на WhatsApp се борят за по-висока цена на придобиване, която в момента варира около 1 млрд. долара.

Най-голямото предимство на услугата WhatsApp, е че е приложимо за всички популярни операционни системи –Windows Phone, iOS, Android, Symbian и BlackBerry.

Приложението позволява на потребителите да споделят файлове, като снимки, видеоклипове и музика, което го прави по-атрактивно от стандартните текстови апликации.

С WhatsApp Google би могъл да придобие напълно готова система, която напълно пасва на новата стратегия на американския гигант да се превърне в основен световен доставчик на комуникационни услуги. Компанията работи в момента над услугата Google Bubble, като планира да внедри в нея отделни приложения като Google Chat, Google Drive, Messenger, Google Hangouts, Google Voice и други.

 

 

 

Подкрепи Economic.bg