Създават се предпоставки за поскъпване на горивата

Според Румен Петков такива предпоставки се създават с отнемането на лиценза на "Лукойл България" за управление на данъчен склад

164 ~ 2 мин. четене
Георги Желязков Автор: Георги Желязков

Ваньо Танов създава предпоставки за увеличаване на цените на горивата и за възпиране инвестиционните намерения на "Лукойл" в България. Това каза за "Фокус" бившият вътрешен министър в правителството на Тройната коалиция Румен Петков. Според него компанията е "най-големият инвеститор, най-големият данъкоплатец и най-големият работодател в България".

Коментарът на бившия вътрешен министър идва по повод решението на директора на Агенция "Митници" Ваньо Танов да отнеме лиценза на "Лукойл България" за управление на данъчен склад. Решението беше взето на база извършените проверки за съответствие на средствата за измерване и контрол в данъчния склад на изискванията на Наредба № 3.

"Две неща осмислят присъствието на г-н Танов в Агенция "Митници" - първото е да слага чадър на контрабандата на цигари, на алкохол и на горива, а второто е да се бори с един гигант, чиято бензиностанция аз съм виждал на 300 метра под Белия дом", обясни Петков.

По негови думи, това правителство води една последователна антируска политика, която се олицетворява на първо място от министър-председателя Марин Райков, който навремето е предупредил сегашния първи зам.-министър на външни работи на Руската Федерация Китов, тогава посланик в България, че в съкратени срокове ще им сложим визи. "Когато това го прави шефът на Митниците и е очевидно, че е беззаконно, очевидно, че е посегателство върху икономически субекти, които са абсолютно коректни към държавата. Марин Райков ако сега не вземе мерки, просто трябва обществото да излезе на улицата и да каже: „Ти не просто не си за тук, ти не просто не си за посланик във Франция, ти не си човек, който има право да живее в България", каза Петков.

Подкрепи Economic.bg