Suzuki спира продажбите на коли в САЩ

Дъщерното American Suzuki Motor Corp ще поиска защита от кредитори

Автор: Атанас Христов

Японската компания Suzuki Motors планира да спре продажбите на свои автомобили в САЩ. Автомобилният производител ще съсредоточи усилията си върху производството на малките коли. От Suzuki изтъкват, че растежът страда и заради строгите правила за безопасност, които налага САЩ, съобщи BBC. Скъпата йена също оскъпява продукцията на компанията за купувачите извън Япония, което прави колите неконкурентоспособни, се казва в изявление на компанията.

Очаква се дъщерното дружество на японската корпорация - American Suzuki Motor Corp да подаде документи за защита от кредиторите при банкрут. От Suzuki защитават този ход с твърдението, че мярката ще помогне за плавния преход на автомобилния дилър в мрежа от оторизирани сервизи.

Продажбите на Suzuki в САЩ достигнаха своя връх през 2007 г., но след това се свиха от настъпилата световна финансова криза и последвалото слабо възстановяване на американската икономика.

Щатската операция на Suzuki отчита 15.8 млн. долара през последната финансова година. Компанията ще се съсредоточи върху продажбите на мотоциклети и морско оборудване на американския пазар.

Коментари: 0