Технологичният камион на IBM идва и у нас

Нестандартната изложба ще бъде разположена на площад „Княз Александър Батенберг”

148 ~ 1 мин. четене
Автор: Димитър Вучев

Американската телекомуникационна компания IBM ще представи последните си хардуерни продукти и решения и у нас. Представянето ще се случи по време на посещението на т.нар. „демо център на колела” – технологичен камион, който е част от пътуващото изложение IBM System Technology Truck. Нестандарното изложение ще пристигне в София на 15 април и ще остане отворено за посетители до 19 април.

На борда на този своеобразен „демо център на колела” посетителите ще могат да усетят многообразието на последните хардуерни технологични решения и предложения на IBM от първа ръка. Това са системи за съхранение на данни, виртуализации, облачни технологии и други.

Изложбеният камион, който идва в България за първи път, има внушителни размери. Теглото му е 36 тона, дължината – 17 метра, а диаметъра – 16 метра. Конструирането му е отнело близо 6 месеца. До момента камионът е пропътувал повече от 350 хил. км и е гостувал в над 120 държави по света.

Изложбата и демонстрациите са насочени към представителите на IT и бизнес сектора, партньори и клиенти, студентите, ученици и всички, които се занимават професионално или са любители на технологиите. Изложбеният камион разполага с отлични условия за провеждане на демонстрации и представлява добра възможност да се усетят предимствата и бъдат изпробвани възможностите на сървърните системи и софтуера на IBM в реална среда.

Камионът на IBM ще бъде разположен на площад „Княз Александър Батенберг”, срещу Националната Художествена Галерия.

Подкрепи Economic.bg