„Теклас България“ изгражда трети завод край Кърджали

Новият завод ще осигури 700 работни места

Автор: Божидара Иванова

Компанията за производство на каучукови и пластмасови изделия "Теклас България" АД планира да изгради трети завод край Кърджали. Очаква се строителството да започне в началото на 2014 г. Това стана ясно след срещата между областния управител на Кърджали Бисер Николов и управителят на фирмата инж. Метин Дениз, на която коментираха възможностите за инвестиции у нас и създаването на нови работни места.

Към момента в дружеството работят 461 души, а до края на 2013 г. техният брой ще нарасне до 500. С изграждането на новия завод до края на 2014 г. работните места ще са над 700.

Дениз заяви, че се надява компанията да продължи да осигурява работни места на регистрираните в дирекция "Бюро по труда", тъй като резултатът е устойчив. Назначените по схеми  "Подкрепа за заетост" и "Ново начало"  работници и служители получават възможност да останат на работа във фирмата и след приключване на програмите.

Фирмата е част от турския холдинг "Теклас" и стъпи в Кърджали преди 7 години. Компанията се занимава с производство на каучукови съединения пластмасови системи за охладителната и радиаторната система на автомобили за заводите на  Мерцедес Бенц, БМВ, Ауди, Фолксваген, Шкода, Рено, Фиат и други водещи компании в автомобилостроенето.

Коментари: 0