Терзиева ще инспектира строителството на АМ “Струма“

Тя ще бъде придружена от председателя на Управителния съвет на Агенция “Пътна инфраструктура“ инж. Стефан Чайков

152 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

Днес министърът на регионалното развитие Десислава Терзиева и председателят на Управителния съвет на Агенция “Пътна инфраструктура“ инж. Стефан Чайков ще направят инспекция на строителните дейности на лот 4 Сандански – Кулата от автомагистрала “Струма“, съобщиха от пресцентъра на АПИ.

Участъкът от Сандански до Кулата е с дължина 14.7 км, а фирмата изпълнител е “АКТОР“ АСД. Стойността на договора е 67.176 млн.лв. с ДДС. Проектът се съфинансира от Кохезионния фонд на Европейския съюз чрез ОП “Транспорт“ 2007-2013 г. и държавния бюджет.

Трасето на лот 4 преминава през териториите на общините Сандански и Петрич. На обекта ще бъдат изградени 7 надлеза, 6 подлеза, 7 моста, пет от които ще бъдат за автомагистрала “Струма“ и два при жп линията София-Кулата. Предвижда се да бъдат монтирани и шумозаглушителни прегради между магистралата и населените места.

Общата дължина на АМ “Струма“ от Даскалово до границата с Гърция е 150 км. Със средства от ОП “Транспорт“ се изграждат общо 68.5 км. Лот 1 Долна Диканя-Дупница е готов, а лот 2Дупница-Благоевград и лот 4 Сандански-Кулата, се изпълняват в момента.

АМ “Струма“ е част от Трансевропейския транспортен коридор №IV и от Трансевропейската магистрала “Север-Юг“, по която се осъществява пътният трафик за Гърция.

Подкрепи Economic.bg