Тийнейджърите искат мама и тати да ги издържат до пенсия

Близо 40 на сто от поколението "Z", лица на възраст от 13 до 22, очакват да получат наследство, показва скорошно проучване на TD Ameritrade. В резултат на това, те не смятат, че ще трябва да спестяват за старините си

Младите американци, които са израснали по време на Голямата Рецесия очевидно не са научили много от неволите на родителите си. Има голямо разминаване между много от финансовите им желания и реалността, пише CNBC.

Близо 40 на сто от поколението "Z", лица на възраст от 13 до 22, очакват да получат наследство, показва скорошно проучване на TD Ameritrade. В резултат на това, те не смятат, че ще трябва да спестяват за старините си.

Всъщност обаче шансовете за наследство за далеч по-малки, защото сегашните родители са изправени пред по-нестабилно пенсионна система, сътресения на фондовия пазар и огромни разходи за здравеопазване.

Едва 16 на сто от родителите са заявили, че очакват да осигурят наследство за следващото поколение, се казва в проучването на TD Ameritrade.

Сред възрастните с активи на стойност поне 100 000 щатски долара, 58% казват, че наследството не е от първостепенно значение, показват данни от проучване на PNC.  Вместо това, 42 на сто заявяват, че пенсията е тяхната основна финансова цел.

Много от младежите са свикнали родителите да се грижат за нуждите им, казва анализаторът Браксдайл от TD Ameritrade. Много родители плащат например нарастващите разходи за образование в колеж и въпреки това не очакват от децата им, да получат нещо в замяна, когато те самите навлязат в пенсионна възраст.

Децата обаче трябва да знаят, че техните родители са изправени пред по-рисковано бъдеще, като най-голямата им грижа е повишаването на разходите за здравеопазване.

Коментари: 0