Топ 10 на най-безопасните страни в света за 2014 г.

Класацията е изготвена въз основа на статистически доклад от "Федерално Бюро за разследвания"

Топ 10 на най-безопасните страни в света за 2014 г.
Автор: Божидара Иванова

Всички ние искаме да живеем в страни, където няма природни бедствия, тероризъм, грабежи, кланета. В днешния свят обаче е изключително трудно да се намерят места, които да отговарят на всички критерии. Изданието Lifestyle9.com представя списък на най-сигурните места в света през 2014 г., изготвен въз основа на статистически доклад от "Федерално Бюро за разследвания".

10. Сингапур

Ниво на престъпност: 19.98

Безопасност: 80.02

Въз основа на статистическите данни, Сингапур е десетата най-безопасна държава в света с много нисък процент на престъпност. Сингапур е и седмият най-чист град в света. Основната причина за сигурността, която предоставя на гражданите си, е размерът на санкциите и видът на наказанията, наложени на хората, неспазващи закона. 

9. Бахрейн

Ниво на престъпност: 19.79
Безопасност: 80.21

Бахрейн е група от малки пустинни острови, която заема 9-то място в класацията за най-безопасните държави в света. Страната обхваща около 665 кв. км, а населението й е около 1.2 млн. души, от които 235 хил. са чужденци. Освен строгите си закони и заповеди, Бахрейн предлага максимална свобода на своите обитатели. Общият процент на уличната престъпност е много нисък.

8. Грузия

Ниво на престъпност: 19.57
Безопасност: 80.43

Грузия се намира на кръстопът между Азия и Европа. Страната предлага на своите посетители красивото черноморско крайбрежие, лечебен климат, национални паркове, планината Кавказ, минерални води, вкусна кухня и богата култура. Нивото на престъпността е ниско, страната увеличава все повече стандарта си на живот. Въз основа на последните проучвания, 98% от грузинците, участвали в проучването, заявяват, че се чувстват на 100% в безопасност на територията на Грузия.

7. Люксембург

Ниво на престъпност: 18.75
Безопасност: 81.25

Люксембург е известна с високото качество на живот, което предлага на обитателите си. Освен ниското ниво на престъпност, страната има добре развита икономика. В действителност, тя има най-високия брутен вътрешен продукт в света, което я прави една от най-богатите държави. Едно от най-привлекателните неща, които предлага Люксембург е високото трудово заплащане.

6. Малта

Ниво на престъпност: 18.54
Безопасност: 81.46

Държавният департамент твърди, че Малта е с много ниско ниво на престъпност. В този район през последните няколко години не е имало терористични нападения, което го прави безопасно място за посещение и живеене. Природните бедствия са изключително редки. Според Световния доклад за риска за 2013 г. Малта е на второ място по безопасност, когато става въпрос за природни бедствия. 

5. Обединени арабски емирства

Ниво на престъпност: 18.01
Безопасност: 81.99

На пето място в списъка на най-безопасните места в света е ОАЕ. В сравнение с други подобни по големина нации в света, Абу Даби е с много ниско ниво на престъпност. Въпреки, че ОАЕ е нащрек заради продължаващите заплахи от терористични групи, включително "Ал Кайда", страната все още успява да създаде безопасен и сигурен публичен образ срещу тероризма и престъпленията.

4. Южна Корея

Ниво на престъпност: 17.40
Безопасност: 82.60

Темповете на престъпност в Южна Корея са изключително ниски. В страната е строго забранено използването на оръжие. Не се налага на живеещите там да се притесняват за случайни побои, грабежи, кражби, отвличания и други. Южна Корея остава далеч от природни бедствия. Тропическите бури също са рядкост. Страната има само един активен вулкан - Mount Baekdusan, който изригна преди повече от сто години и към днешна дата няма признаци за това.

3. Хонконг

Ниво на престъпност: 16.57
Безопасност: 83.43

Изненадващо, но степента на престъпност в Хонконг е далеч по-ниска от тази в САЩ и Европа. Тежките престъпления са много редки, а жителите и туристите се чувстват по-сигурни. Политиката на правителството обхваща високите стандарти за безопасност. 

2. Тайван

Ниво на престъпност: 16.26
Безопасност: 83.74

Тайван е едно от най-добрите и най-сигурните места за живеене поради ниските нива на насилствени престъпления и грабеж. Хората са по-приятелски настроени, добросърдечни и гостоприемни. Повечето туристи споделят, че никога не са се чувствали притеснени или уплашени в Тайван.

1. Япония

Ниво на престъпност: 13.11
Безопасност: 86.89

Начело на списъка с най-сигурните места в света е Япония. Престъпленията в страната са изключително редки. От друга страна културата на Япония се превръща в една от основните причини за безопасността на живеещите там. Вероятно сте чували колко добре дисциплинирани са японците и те никога не биха се включили в дейности, които носят срам за страната им.

Коментари: 0