Toyota и BMW споделят повече технологии

Това е поредният знак за задълбочаване на партньорството между двете компании

136 ~ 1 мин. четене

Toyota Motor Corp. и BMW AG официално съобщават, че ще разширят пакта помежду им за споделяне на технологии, което е и най-новият знак за задълбочаване на партньорството между двете компании, съобщава Wall Street Journal.

"Работейки с BMW, ние се надяваме да ускорим развитието на технологии, за които са необходими значителни инвестиции и време," каза Такеши Учиямада, заместник председател и бивш ръководител на изследванията и развитието в Toyota по време на пресконференция в Нагоя в четвъртък. "Това ще работи и за допълнителното укрепване партньорството на двете компании".

Японската компания ще предостави на BMW технически ноу-хау за автомобили с горивни клетки, които Toyota може да представи през 2015 г.. Освен това, компаниите ще работят заедно върху следващо поколение система за горивни клетки, които се очаква да бъдат завършени до 2020.

Задвижваните с водород горивни клетки са ключова технология за автомобилите с ниско ниво на емисии, които двете компании планират да пуснат на пазара в близко бъдеще.

Подкрепи Economic.bg