Транспортният бизнес предложи двама за шеф на ДАИ

Бранша предложи кандидатурите на Красимир Калайджиев и Чавдар Васев за ръководители на ИА „Автомобилна администрация”

3836 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

Транспортният бизнес предложи кандидатурите на Красимир Калайджиев и Чавдар Васев за ръководители на ИА „Автомобилна администрация”. Това стана ясно от писмо до министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Данаил Папазов, изпратено от браншовите организации след интервюто му излъчено тази сутрин по Нова ТВ.

"Като си запазваме правото да искаме ясно и точно тълкуване от официалните турски власти на Наредба №068 от 07. 08. 2013 г. и среща с министър-председателя г-н Орешарски, Ви уведомяваме, че с нас – представителите на бранша - никой не е обсъждал кандидатури за ръководител на ИА ”Автомобилна администрация”. Сред споменатите имена нищо не ни говори името Трендафилов, а имаме и съображения, за това оценявайки опита, знанията и авторитета на кандидатите Красимир Калайджиев и Чавдар Васев", се казва в писмото,а предложението е съгласувано с 20 браншови организации в сферата на автомобилния транспорт и превозите.

По-рано днес министър Папазов обяви, че до края на седмицата ДАИ ще има нов изпълнителен директор. Той поясни, че при избора ще има прозрачност. По думите на транспортният министър се обсъждат доста имена, но „това не е избор, който може да се направи за един ден”.  

Папазов коментира и евентуално бъдещо повишаване на таксите за българските превозвачи, които преминават през Турция. Той заяви, че е готов да подкрепи превозвачите и да се прердприемат реципрочни мерки срещу турските превозвачи.

Запишете се за нашия бюлетин


Подкрепи Economic.bg