Треска за книги в Студентски град

Стотици щурмуваха щандовете с намаления в парка по инициатива на Дартс нюз, студентите харесаха и Списание Икономика

Снимка: Георги Николов

6616 ~ 1 мин. четене

Кой казва, че студентите не четат? Истинска треска за книги се вихри в парка срещу УНСС, където над 15 издателства са подредили свои щандове.

За първи път в историята на квартала младите се редят на опашки не пред дискотеки, а на Алея на книгата, която Дартс нюз организира съвместно с Район "Студентски".

Хитови  заглавия с големи отстъпки предлагат издателствата. От понеделник до сряда младежите имат уникалната възможност да си купят култови романи, практични учебници с намаления между 25 и 50 процента.

До 30 на сто отстъпка правят от издателство "Захарий Стоянов". На техния щанд може да се купи "Декамерон" на Бокачо за 15, вместо за 20 лева. Същата промоция важи за "Приключенията на добрия войник Швейк" на Хашек и  "Идиот" на Достоевски. Детски стихове на Леда Милева могат да се купят само за 5 лева. "Андерсенови приказки" пък вървят по 4 лв.

До 50 процента намаления дава  "Жанет 45". Издателството продава на половин цена български книги, преведени на турски език, специално за студентите от южната ни съседка.

"Стандарт" предлага всички книги от своята колекция с 30% отстъпка. Сред тях са вицовете за премиера "С Бойко на море", "Лъжата" на Тошо Тошев, книги на Антин Дончев, Иван Матанов, както и цялата поредица чудесата на България.

На щандовете може да се намерят и броевете на списание "Икономика".

Алея на книгата продължава до 23 май.

Подкрепи Economic.bg