Търсим в интернет директно от Google Docs

Само с едно кликване ще получаваме информация за търсените от нас теми и идеи

Услугата Google Docs вече разполага с нова функция, която е наречена “Research Pane” и благодарение на нея поребителите ще могат да търсят в интернет директно от своите профили. Само с едно кликване ще получаваме информация за търсените от нас теми и идеи в Google, съобщи digital.bg.

Нововъведението е поредния опит на компанията да оптимизира и задълбочи интеграцията между всички свои онлайн услуги. 

Функцията ще ни предоставя информация за дадени локации, събития, хора, както и изображения в търсачката на компанията. В случай, че попаднете на интересна за вас тема можете директно да я добавите към документа, върху който работите с избирането на “Insert” бутона. Снимките също лесно могат да бъдат прикачавани към файловете ни, което по най-ефективен ще улесни и подобри работата ни с Google Docs. 

Research Pane е достъпна от Tools менюто в нашите профили, чрез натискане на десния бутон на мишката върху думата, за която искаме да получим информация. Предвидени са и кратки клавишни комбинации за активиране на функцията, които са Ctrl+Alt+R за Windows OS и Cmd+Alt+R за платформата Mac OS. Несъмнено новата опция ще ни позволи много по-лесно да откриваме съдържанието, което ни интересува и да го прикачваме към разнообразните документи, върху които работим.

Коментари: 0