Tютюнопроизводителите пак ще протестират

Недоволни са от разпределянето на 100 млн. лв. субсидии за сектора

Автор: Economic.bg

Тютюнопроизводители излизат на протест днес, информира БНР. Те са недоволни от разпределението на допълнителните 100 млн. лв. държавна субсидия за различните сортове тютюн.

Един от недоволните производители е Иван Сабахлъков. “Прилага се двоен стандарт за едни пари, определени за една и също работа, свършена по едно и също време от едни и същи хора. До 2 тона предаден тютюн ще се дават 3 лева за едните хора, а над 2 тона, който е произвел, ще му се дават 2 лева. Няма никаква логика”,
се оплака той в предаването "Преди всички".

Той обясни, чепроблемът е свързан със засегнатите над 1 800 производители, предимно на тютюн, сорт басми. Иван Сабахлъков заяви, че се разграничават от Националната асоциация на тютюнопроизводителите: “Тези хора казаха, че всичко е справедливо. Може ли да бъде справедливо, когато са ощетени толкова много хора”.

Тютюнопроизводителите ще се съберат днес на площада в град Хаджидимово. Там те ще приемат декларация, която ще изпратят до българските и европейски власти. Те ще настояват да се преразгледа начинът, по който се разпределят средствата от държавната субсидия. Тютюнопроизводителите са готови да стигнат и до съда, ако няма отговор на техните искания.

Коментари: 0