UBS отнесе глоба от 10 млн. евро във Франция

Причината е неизпълнение на задължението от страна на банката за затягане на контрола на прането на пари и укриването на данъци

3587 ~ 1 мин. четене

Глоба от 10 милиона евро (13 милиона долара) бе наложена на френското подразделение на швейцарската банка UBS заради неизпълнение на задължението от страна на банката за затягане на контрола на прането на пари и укриването на данъци, съобщава Financial Times.

UBS и подразделението й във Франция са официално разследвани по обвинения в подпомагане на техни заможни клиенти да си откриват недекларирани банкови сметки в Швейцария.

В анонимно писмо се предполага, че паралелните сметки са отворени в Швейцария, но недекларирани във Франция, което е незаконно съгласно френското законодателство. Банката категорично отхвърли обвиненията и обяви, че ще обжалва.

Швейцарската банка, която обяви предходната година, че съкращава 10 000 работни места за да подобри печалбата си, сега планира да увеличи заплатите на инвестиционните си специалисти, стана ясно в началото на юни. Средното увеличение на заплащането ще бъде около 9%, а в някои от клоновете на банката в Цюрих, то може да достигне дори до 25%.

Подкрепи Economic.bg