УНСС приема студенти в Пловдив само с матура

Приемът е за специалностите "Финанси, счетоводство и контрол" и "Публична администрация и регионално развитие"

216 ~ 1 мин. четене
Автор: Божидара Иванова

Университетът за национално и световно стопанство (УНСС) ще приема студенти от Пловдив само с матура по пилотен проект за новата учебна година. Приемът е за две специалности "Финанси, счетоводство и контрол" и "Публична администрация и регионално развитие". Обучението е по дистанционния метод и ще се извършва в Центъра за дистанционно обучение на УНСС в Пловдив, който се помещава в сградата на Колежа по икономика и администрация на бул. "Кукленско шосе" №13.  

Висшето училище ще приеме общо 100 бакалаври, като фокусът е насочен към работещите, които не могат да учат редовно или пък да отделят време за задочен курс. По програма ще се приемат и хора със специални образователни потребности. Дипломата, която ще получат след четири години, ще е равностойна на завършващите редовно обучение. 

Обучението ще се извършва по програми, еднакви с редовните и ще изисква минимум 30% присъствия на дистанционните лекции. Всеки студент ще получи безплатно учебници и CD с 13 компонента за обучение, с тестове и указания за самоподготовка. Семестриалната такса е в размер на 210 лева, а за магистрати таксата е 800 лева. 

Класирането за пловдивчани е отделно. Могат да кандидатстват и хора от цялата страна. Приемът на документи е до 3 юли, а веднага след това ще излязат и списъците с приетите студенти.

Подкрепи Economic.bg